Jocurile dezvoltă atenția, cooperarea și cresc stima de sine

Jocurile dezvoltă atenția, cooperarea și cresc stima de sine

Poate sună ciudat să spun că jocurile cresc stima de sine a copiilor, însă este pe cât se poate de adevărat. Imaginați-vă puțin faptul că în momentul în care un copil se joacă, deține controlul total asupra acțiunilor sale. Ceea ce îi dă o senzație de putință, de autonomie, de independență, acestea fiind direct corelate cu stima de sine. Iar stima de sine crescută obținută în acest mod, reușind să ducă la bun sfârșit anumite lucruri, cum ar fi chiar finalizarea unui joc, este o stimă de sine reală, bazată pe fapte, pe experiență, pe concret, nu o stimă de sine crescută bazată pe laude false, pe acel bravo spus de nenumărate ori pe zi, de ce mai multe ori fără fond concret.
Cum jocurile reprezintă cea mai bună modalitate prin care cei mici se pot dezvolta și cunoaște lumea, reprezintă totodată și cea mai bună sursă de învățare, corelațiile pe care le fac cei mici fiind de natură logică, palpabilă, totul bazându-se pe înțeles, încercare și eroare, îmbunătățire a abilităților și a performanțelor.
Unul dintre jocurile care se pretează de minune pentru obținerea autonomiei și îmbunătățirea cunoștințelor și aptitudinilor este CatOwl de la BrainyBand, un joc care are ca prim avantaj faptul că este de dimensiune mică, ceea ce îl face ideal de luat în bagaje. Un alt avantaj ce nu trebuie ignorat este faptul că oferă 3 variante de joc disponibile pentru 3 categorii de vârstă diferite, ceea ce îl transformă automat într-un joc ce poate fi folosit timp îndelungat, și care nu se demodează pe măsură ce cresc copilașii.  

„Se știe că vrăjitoarelor le plac pisicile și bufnițele și le țin ca animale de companie. Însă să locuiești cu o vrăjitoare presupune niște riscuri. De exemplu, nu știi niciodată când o banală băutură se dovedește a fi o poțiune magică. Și dacă vrăjitoarea dorește să-ți facă o vrajă pentru a o testa? Nici nu-i de mirare că bietele pisici și bufnițe au pete și dungi. Așadar, trebuie să fii foarte atent dacă vrei să-ți dai seama cine unde este.”


Haideți acum să vă povestesc puțin de ce m-a impresionat pe mine acest joc, ce m-a atras la el și cum i-a ajutat pe copiii mei să descopere noțiunile matematice. În primul rând, i-a ajutat să descopere rapid cantitățile, fără a mai fi necesar să numere obiectele din nou. Antrenându-le atenția, concentrarea, viteza de răspuns precum și memoria, am observat cu ușurință faptul că noile deprinderi le-au fost de folos și în alte arii.
Setul conține 30 de cartonașe viu colorate, 3 toteme, 2 zaruri și instrucțiuni de joc în limba română și în limba engleză. Cele trei tipuri de joc sunt pe larg explicate, pentru a putea alege ce nivel se potrivește vârstei copilașilor. Mi-a plăcut acest lucru, deoarece având copii cu 2 ani diferență de vârstă, este util să avem opțiuni care să li se potrivească amândurora, fără să fie necesar să cumpărăm 2 variante diferite ale aceluiași joc sau să se simtă vreunul dintre ei descurajat dacă jocul este prea greu.
Primul tip de joc, „Numără!”, disponibil copiilor cu vârsta peste 4 ani are două variante de joc, scopul fiind acela de a dezvolta spiritul de observație și gândirea analitică. Al doilea tip de joc, „Ține minte!”, disponibil copiilor cu vârsta peste 5 ani are de asemenea două variante de joc, și are ca scop, pe lângă dezvoltarea spiritului de observație și a gândirii, și soluționarea cerințelor într-un anumit interval de timp. Cel de-al treilea tip de joc, „Înhață!”, recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani, are ca scop principal viteza de reacție, folosindu-se absolut toate elementele din joc.

Este un joc activ, distractiv, de familie sau între prieteni, ce le oferă copiilor bucuria de a se descurca singuri în situații noi și de a se adapta la ideea de comunicare, colaborare, de a pierde și de a câștiga cu diplomație.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!